L’obra guanyadora del Premi Ramon Llull, ‘La força d’un destí’ la més venuda del 2018 en llengua catalana

País del Mar
Publicat en Desembre 03, 2018, 2:13 pm
3 mins

‘La força d’un destí’, de Martí Gironell narra la vida d’en Jean Leon al Hollywood daurat.

L’obra suma més de 35.000 exemplars venuts i es situa en aquests moments com la novel·la en llengua catalana més venuda.

 

A més a més de la publicació en català (Columna), castellà (Planeta) i francès (Editis), previstes des de la concessió del Premi, cal afegir-hi el neerlandès (Oevers), previst per al mes de febrer, i l’anglès (Amazon Crossing), programat per a l’estiu de 2019. Amazon Crossing ha contractat els drets per publicar la novel·la en paper i en digital a tot el món en anglès. És el primer títol que aquest segell traduirà del català.

En la campanya de Nadal, la novel·la comptarà amb un llibret extra on Martí Gironell recull anècdotes del Hollywood daurat, vinculat a la història del protagonista del llibre, Jean Leon.

L’escriptor i periodista Martí Gironell es posa en la pell del jove Ceferino Carrión que amb vint-i-un anys, fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni.

A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon  i després viatjarà a Los Angeles on es convertirà en amic i confident de les estrelles de Hollywood.

Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Gary Cooper, Clark Gable, Liz Taylor, Natalie Wood, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy.

Jean Leon, no estava  satisfet amb el vi que se servia al restaurant i  va decidir elaborar-lo ell mateix. Per aquest motiu tornaria a Catalunya i concretament a Torrelavit, per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi, que avui en dia encara es comercialitza sota el segell del grup Torres.


Font: Illadellibres Foto: Facebook

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)