La Marató de València, entre les 10 maratons més ràpides de la història

País del Mar
Publicat en Desembre 02, 2018, 4:26 pm
2 mins

La XXXVIII edició de la Marató de València serà recordada per entrar entre les 10 maratons més ràpides de la història. L’etíop Leul Gebresalassie ha parat el cronòmetre en 2:04:31, una plusmarca 44 segons inferior a la més ràpida fins ara, i que no només ha suposat el nou rècord de la prova, també es confirma com la novena millor marca mundial. En dones s’han trencat igualment les plusmarques de la prova. L’atleta Ashete Dido, també d’Etiòpia, ha entrat primera amb un temps de 2:21:13.

Objectiu assolit

Els organitzadors de la prova s’havien fixat com a meta entrar en el Top-10 de les maratons, un selecte club en què estan Berlín i Londres, entre d’altres ciutats. Per això, havien dissenyat un recorregut més recte i ràpid. L’objectiu s’ha superat amb escreix. Gebresalassie ha polvoritzat el rècord de la marató de València i les tres primeres atletes han batut la plusmarca de la carrera. A més, també en la 10K, tant homes com dones, han trencat els millors temps.

La Marató de València es consolida 

L’edició d’enguany és la més important fins ara. I no només en els aspectes purament esportius; 22.000 atletes hi han participat, un 17 per cent, dones. També per la cobertura d’aquest important esdeveniment. À Punt Mèdia ha retransmés la marató en directe, en la qual s’han acreditat 200 periodistes de tot el món. La ciutat també ha rebut positivament l’impacte de la marató. 50.000 persones s’han allotjat als establiments de València, al llarg d’aquesta setmana.

Leanderson i Abreha, vencedors de la 10K 

Jonas Leanderson, en categoria masculina, i Tisge Abreha, en la femenina, han sigut els guanyadors de la 10K amb un temps de 00:28:41 i 00:32:03, respectivament.
Tant la marca registrada en la categoria masculina com en la femenina, han suposat un nou rècord per a la carrera de 10 quilòmetres de València.

Font i foto: À Punt

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)