Vuit pintures murals canviaran el districte Oest de Castelló

País del Mar
Publicat en Novembre 05, 2018, 9:10 am
3 mins

Una iniciativa impulsada des de la tinença d’alcaldia introduirà vuit pintures murals a diferents zones del districte Oest. Cadascuna d’elles tindrà un mural d’un autor/a diferent.

La idea té la finalitat de dignificar el paisatge urbà introduint la pintura mural com a element cultural i artístic, i fomentar la convivència entre artistes, ciutadans i alumnat de la Escola Superior d’Art i Disseny de Castelló (EASD).

Després de la reunió del comitè de selecció, Verònica Ruiz, la tinent d’alcaldia del districte Oest, ha constatat la seua satisfació per la resposta que ha tingut la Crida al projecte.

Il.lustrats murals urbans

Vuit han sigut els seleccionats per a convertir les parets de Castelló en un mural artístic: Verònica Fabregat, David Ruiz, Enric Redon, José Sick, Juárez Casanova, Anna Dobon, Belén Segarra i Mario Campos.

Fins al 31 de novembre es concertaran reunions amb cadascun dels responsables de les candidatures seleccionades en les quals se’ls informarà de les especificacions tècniques de cadascun dels murals i s’acordarà la planificació de cadascun.

La idea, segons va explicar Ruiz, és que es puguen començar a plasmar tots en una mateixa jornada que encara està per determinar.

Amb l’objectiu d’unificar estèticament les intervencions, els artistes hauran de combinar quatre colors en els seus grafitis: blanc, marró, taronja i verd.

Varietat de temes

El mural 1, de l’Associació Rei En Jaume, té com a temàtica el Parc amb edifici i persones, i se situarà en la Quadra Borriolenca. El dissenyarà Verònica Fabregat.
El mural 2, de l’Associació Carretera Borriol, Roser i adjacents, serà de Vida en el barri. El pintarà David Ruiz.
El mural 3, la temàtica del qual és el Medi ambient, esports i relacions veïnals, escollit per a la Joquera, serà el d’Enric Redon.
El mural 4, de Mas Blau, Dones de Castelló, el signarà José Sick i serà de Matilde Salvador.
El mural 5, de Cardenal Costa, sobre mar i muntanya, el pintarà l’estudi Juárez Casanova.
El mural 6, de Sant Josep i Carretera l’Alcora, d’arbres i veïns, és el d’Anna Dobon.
El mural 7, del grup Sant Artur, sobre Natura, s’encarregarà a Belén Segarra.
El mural 8, de Sant Llorenç, sobre Mitologia de Castelló, el dibuixarà Mario Campos.


Font: El Periódico Mediterráneo Foto: pxhere

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)