València obri el primer museu del món dedicat al Grial

País del Mar
Publicat en Novembre 01, 2018, 2:18 pm
2 mins

València acaba d’obrir l’Aula Grial. Un nom modest per al qual ja es publicita com el primer museu del món dedicat al Sant Grial. Situat en un edifici senyorial del segle XIX i a 900 metres de la catedral que custodia el calze, compta amb l’ajuda del govern i del bisbat valencià. A la inauguració del nou espai expositiu van acudir el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé; i el canonge celador del Sant Grial, Juan Miguel Díaz. Es tracta d’una iniciativa privada, afavorida per l’escriptora Alicia Palazón, des d’ara directora de continguts del nou museu i autora dels 16 esglaons, un thriller entorn del Grial.

El calze valencià va rebre l’any passat 300.000 visitants

«Quan ens embarquem en aquesta aventura —va afirmar Palazón a mitjans valencians—, érem conscients que feia falta un espai en el qual explicar i reivindicar que a València conservem el calze que va poder estar en l’Últim Sopar. No és poca cosa ser els dipositaris de la relíquia més cercada de la humanitat».

L’assaig Els reis del Grial basa gran part de la seua tesi en l’aparició de dos pergamins del segle XIV trobats en la Biblioteca del Caire pel arabista Gustavo Turienzo que demostren quin va ser el vertader viatge del Sant Grial, saquejat de Jerusalem pel califa fatimí, qui li’l regala a l’emir de Dénia, i aquest, al seu torn, li’l dóna a Fernando I. Segons Margarita Torres, no solament les pintures del Panteó Real —considerada la Capella Sixtina del romànic— semblen estar consagrades a la copa amb la qual Crist hauria instaurat l’Eucaristia, sinó que hi ha altres símbols que revelen que la col·legiata custodia en el seu interior la major relíquia de la cristiandat.

La Generalitat va anunciar el dilluns una partida de 60.000 euros perquè l’associació cultural Camí del Sant Grial promocione la ruta d’aquest calze, que discorre entre Jaca i València. La fi última és atraure al turisme religiós.


Font: Diario de León Foto: Flickr

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Un comentari de: València obri el primer museu del món dedicat al Grial

Envía un comentari

  • (No publicat)