València es converteix en l’escenari del rodatge de “El silencio en el pantano” de Marc Vigil

País del Mar
Publicat en Novembre 16, 2018, 8:10 am
3 mins

Marc Vigil (El Ministeri del Temps, Viure sense permís), va utilitzar el pàrquing de la facultat de Magisteri de Tarongers per a rodar una seqüència de la seua nova pel·lícula “El silencio en el pantano”.

Basada en la novel·la de l’autor valencià Juanjo Braulio, la història que s’està rodant aquests dies en la ciutat està ambientada (ja en la seua obra original) a València, i explica la doble història de Q, un escriptor de novel·la negra neuròtic que és en realitat l’autor d’una sèrie de crims atroços, i d’altra banda la desaparició d’un exconseller de la Generalitat corrupte i relacionat amb el tràfic de drogues.

“El personatge de Q en el llibre solament parla amb tres persones i hi ha una gran part de monòleg interior. Adaptar l’obra de Juanjo ha sigut tot un repte”, ha relatat el realitzador. Malgrat açò, l’escriptor de la idea original, afirma que la seua novel·la és molt visual (“els escriptors d’una generació que hem berenat veient la televisió veiem sempre les nostres obres així, encara que no m’esperava en cap cas que es poguera convertir en una pel·lícula”) i assegura que se sent molt confiat amb l’adaptació, almenys amb el que ha pogut veure d’ella.

La producció recolzada per Netflix, RTVE i Tv3, ha rodat durant set setmanes al mig centenar de localitzacions. Una història que s’explica des de l’Albufera, però també des de la Malvarrosa, el Palau de la Generalitat, el Cabanyal, el circuit de Fórmula 1, la Ciutat de les Arts i de les Ciències o la universitat.

Aquest desplegament té pocs precedents a València, encara que sí alguns, sobretot recentment. És imminent l’estrena del debut de Nacho Ruipérez, El desentierro, que desenvolupa tota la seua trama en l’Albufera i que també va comptar amb un recolzament econòmic important, a més de diferenciar-se per nodrir-se d’un important equip de cineastes locals. D’altra banda, la història de Cent anys de perdó de Daniel Calparsoro també es desenvolupa a València, encara que va rodar també en altres llocs d’Espanya com Las Palmas de Gran Canaria.

En aquest sentit, Nacho Fresneda, valencià de naixement, ha destacat que la ciutat té un potencial fílmico molt interessant (“en 50 quilòmetres a la redona tens el mar, la muntanya, moltes hores de sol, l’Albufera…”) però insinua “a qui corresponga” que manca implicació per a materialitzar tot aquestes possibilitats artístiques per explotar.


Font: Culturplaza Foto:Facebook

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)