Soleá Morente encapçalarà la quarta edició del emac.

País del Mar
Publicat en Novembre 11, 2018, 4:12 pm
7 mins

El festival de Borriana presenta el cartell musical de la seua quarta edició centrada en els sons d’avantguarda.

emac. 2019 ja té el cartell musical complet per al seu quart any d’història. El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el director de l’esdeveniment, Vicent Tormo, van presentar ahir al matí el cartell encapçalat per Soleá Morente en la Fira de la Música Valenciana, Trovam!

L’esdeveniment que explica ja amb tres edicions en el cor de la ciutat de Borriana collint un gran èxit de crítica i públic torna, amb la col·laboració entre la Regidoria de Cultura al capdavant i l’Associació Cultural emac.

En aquest avançament del que serà la seua quarta edició el emac. ens presenta el cartell complet de l’apartat musical d’un esdeveniment cultural que tornarà a omplir Borriana, entre els dies 15 i 17 de febrer, de propostes on preval la qualitat i l’avantguarda i on també trobarem ofertes artístiques innovadores en un espai únic com és el CMC La Mercè.

emac. 2019 estarà abanderat per Soleá Morente, que arribarà fins al Amfiteatre de la Mercè en format trio al costat de Napoleó Sol i Lorena Álvarez per a fer un extens repàs a la seua fulgurant carrera musical.

Dir Morente és dir flamenc però també és dir avantguarda, ruptura i fusió. Soleá encarna tot açò que el seu pare ens va mostrar en aquell disc antològic que va ser “Omega”. Va trobar el seu lloc envoltada dels seus: un aclaparant elenc de convidats amb els quals li uneixen llaços tant sanguinis o amistosos: La Bien Querida, els músics dels Planetes, Sargantana Nick, Lori Meyers, Ocell Jack, els seus germans Estrella i José Enrique, la seua mare Aurora i la incommensurable herència del seu pare Enrique. El seu primer àlbum en solitari va resultar un tresor de llarg recorregut sorgit del cor de Granada.

Noves propostes d’Electrònica

emac. portarà de nou fins a la Mercè referencies de l’electrònica més interessant com són : AKKAN Live! nova formació de Ocellot i beGun, Chelis considerat el millor dj de l’Estat i Delaporte indietrónica per a ballar sense parar, totes elles aniran situades en l’escenari del jardí arqueològic.
Les guitarres tornaran a tenir un lloc important i estaran capitanejades per Núria Graham, qui ens presentarà en format banda el seu últim disc “Does It Ring a Bell?”, li acompanyaren dos de la referències bàsiques si parlem de rock psicodèlic en l’Estat, els primers i des de Saragossa són: My Expansive Awareness i els segons vinguts des del cor de Sevilla són Vera Fauna.
L’electrònica vaporosa i els sons dream-pop estaran representats per dues propostes femenines com són : Ganges qui ens presentaran els seus temes nous des de Madrid i Salfvman des de València.

emac.2019 recupera els concerts el divendres a la nit en el Escenari Amfiteatre de la Mercè i ací trobarem dos noms realment interessants, María José Llergo i Marc López amb el seu flamenc fet des de l’arrel i el que és sens dubte el retorn als escenaris més esperat per molts, sobretot entre els seguidors del emac., ells són Pleasant Dreams, qui presentaran els temes del seu nou disc en un concert que promet ser realment especial.

Des de Castelló tindrem la samba electrònica de Acoraçao, des de València es subiran al Escenari Amfiteatre Nomembers una de les referències pop més interessants sorgides en la ciutat en els últims temps.
Una de les novetats del emac.2019 és la inclusió en el seu cartell de la dansa, aquesta tindrà com a referència al grup danShe els qui ens presentaran un espectacle especial per al festival de Borriana.

Els dj’s tornaran a tenir una presència important, tant en les Vermout Sessions que se celebren en la Mercè com les festes post festival que tindran lloc en Naraniga, comptarem amb noms com : The Look, Anticiclón y Borrasca, Char Lee, Sickboy, Howpopisnow, The Mamas & The Rachas, Trainwrreck, Pinkmouse,  Indies de Pacotilla, iBrañas, Juanino, Cosmonauta, Font, Los Dominguito, Indiyei, Kike Villar i Tormix & Friends.

Una altra de les novetats serà la col·laboració entre la Fundació Flor de Vida i emac. que es materialitzarà en format taquilla inversa en els concerts de l’Amfiteatre del divendres i el diumenge, tot el que es recapte anirà destinat a la Fundació burrianense centrada en la recerca contra el càncer de mama, en les pròximes setmanes es donaran a conèixer més detalls d’aquesta col·laboració.

En les pròximes setmanes es desvetlaran els projectes expositius participants en el emac.art, així com els llocs de streetfood amb els quals explicarà la nova edició de l’esdeveniment burrianense. Des de l’organització del emac.2019 es mostren molt contents amb a composició del cartell d’aquesta nova edició ja que suposa un pas endavant quant a propostes que vindran fins a Borriana per a fer del emac. un esdeveniment de primer nivell.

Cal recordar que l’accés a totes les activitats, concerts, i tallers és gratuït fins a completar els diferents aforaments del recinte del CMC La Mercè. Tant la Regidoria de Cultura com la pròpia organització conviden als veïns i veïnes de Borriana a conèixer i gaudir d’un esdeveniment atractiu i interessant, així com també a la resta de poblacions veïnes.

 

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Un comentari de: Soleá Morente encapçalarà la quarta edició del emac.

Envía un comentari

  • (No publicat)