Pau Alabajos, Zoo i Smoking Soul rebutgen participar en un festival turc al qual assistirà Erdogan

País del Mar
Publicat en Novembre 15, 2018, 11:46 am
4 mins

Membres del Comitè Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan, el moviment BDS-PV i Pau Alabajos es concentraren aquest dilluns davant del consolat de Turquia a València per a manifestar la seua oposició a Erdogan i el seu suport al poble kurd.

Pau Alabajos va llegir el manifest conjunt en el qual es declina la invitació i mostren el seu “més absolut rebuig a la utilització interessada de la causa palestina per part de Turquia”.

Els músics valencians Pau Alabajos, Zoo i Smoking Soul han decidit no assistir al festival turc One Voice for All que se celebra a Istanbul (Turquia) els pròxims dies 16 i 17 de novembre i al qual acudirà Recep Tayyip Erdogan, ja que consideren que es tracta d’una “operació de blanqueig d’imatge del president turc”. El festival, organitzat “en suport al poble palestí”, ha convidat a músics i artistes conscienciats amb la causa palestina, alguns dels quals han signat el manifest del BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) al règim d’Israel.

Segons explica Pau Alabajos, els va arribar un correu del festival on explicava que Erdogan assistia a la trobada i que hi hauria “un photocall” en el qual els convidaven a fer-se una fotografia amb ell. “Vam veure que hi havia una operació de maquillatge de la imatge d’Erdogan de cara a l’opinió internacional perquè, al mateix temps que vol solidaritzar-se amb els drets humans de Palestina, cada dia està cometent injustícies entre la població civil kurda en el Kurdistan”, ha assegurat Pau Alabajos aquest dilluns davant del consolat turc a València durant una concentració organitzada pel Comitè Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan i pel BDS-PV.

Les dues organitzacions, juntament amb els músics valencians, van decidir escriure un comunicat explicant els motius pels quals rebutgen la invitació del festival. Segons l’escrit conjunt, en la invitació diuen que es tracta de “un festival organitzat sota els auspicis de la presidència de la república de Turquia en suport al poble palestí”.

No obstant açò, tant les organitzacions com els músics consideren que és “un suport genèric que no qüestiona l’ocupació de la seua terra ni la constant vulneració dels drets humans que practica l’estat d’Israel. Per açò, s’han concentrat per a mostrar el seu “més absolut rebuig a la utilització interessada de la causa palestina per part de l’estat turc per a blanquejar un règim autoritari i genocida que practica una política de guerra i extermini contra el poble kurd”. També han manifestat el “rebuig als acords comercials de Turquia i la compra d’armes a Israel.

Així mateix, han recordat que focus com Eurovisió -que se celebrarà l’any que ve a Israel– o el festival One Voice for All de Turquia no poden utilitzar-se per a “ocultar l’opressió i l’ocupació que pateixen Palestina i el Kurdistan. “Li fem boicot perquè considerem que és una eina i no podem oblidar que Erdogan és un dictador, un genocida i un assassí i que aquests dies ha tornat a atacar Rojava, ha explicat Pau, membre del Comitè Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan. Jaume Durà, advocat i membre del BDS País Valencià, ha assegurat que “igual que Palestina, el Kurdistan pateix una ocupació, una repressió dels seus dirigents polítics i socials i un espoli cultural des de fa molts anys, i per açò entenem que cal solidaritzar-se amb la seua causa”.


Font: El Diario Foto: Flickr

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)