Pasta fullada de camembert

Laura Palacios
Publicat en Novembre 06, 2018, 6:08 pm
3 mins

Ingredients: 

1 làmina de pasta fullada
1 formatge camembert
Nabius
Gerds
Sucre
Llimó
7 nous
1 ou
Llavors de sèsam


Preparació:

Traiem de la nevera i desenrotllem la làmina de pasta fullada perquè es tempere.

Comencem amb la melmelada de fruits rojos. Posem en una paella antiadherent un grapat de gerds i nabius, amb unes cullerades de sucre i un doll de llimó. A foc fort anem removent amb una cullera de pal. Veurem com els fruits comencen a desfer-se i soltar els seus sucs. Si ens queda molt espesa la salsa podem afegir unes gotes d’aigua per a alleugerir la melmelada. En refredar, sempre espessa. A mi m’agrada deixar trossets de fruita. Apaguem el foc i reservem.

Partim el formatge per la meitat i col·loquem una part just en el centre de la pasta fullada. Punxem la massa que queda lliure al voltant amb una forqueta. D’aquesta manera evitem que puge en el forn. Aboquem la melmelada per damunt del formatge obert. Partim cada nou en dues i anem col·locant les meitats, disposades concèntricament. Tapem el formatge amb la seua altra meitat.

Emboliquem el formatge amb la pasta fullada. Farem un primer plec cap a dintre i els següents els anirem fent longitudinalment, fins a arribar a l’últim plec. Tallarem l’excés de pasta fullada i acabarem de tancar el paquet.


Li donem la volta de manera que el tancament ens quede en la part d’abaix. Amb la pasta fullada sobrant podrem fer unes fulles o el motiu que vulguem per a decorar.

Pinzellem amb ou batut la pasta fullada i disposem les fulles que hem tallat per damunt. Les pintem també amb ou. Empolsem unes llavors de sèsam per tota la superfície.

Ho fiquem al forn a una temperatura de 190º en la posició més baixa, durant uns 25 minuts o fins que vegem que adquireix un to daurat. Deixarem uns minuts més amb calor només abaix perquè la pasta fullada s’acabe de fer.

 

Podeu vore aquesta recepta i el seu pas a pas en castellà al meu blog al següent enllaç: algo se cuece

Laura Palacios
Laura és llicenciada en Econòmiques però ni el seu treball ni el seu principal hobby tenen res a veure amb els seus estudis. Diu que cuina perquè li agrada menjar bé. D'aquesta afició va sorgir fa uns anys el seu blog: Algo se cuece. Ella ho considera una llibreta d'espiral, on deixa escrites, com un record agradable, les receptes que agraden a casa i que val la pena repetir. Totes les receptes les marida amb una cançó. D'ací el subtítol del blog: Gastroterapia musical. Com a bona mediterrània que és, hi ha alguna cosa que li apassiona més que cuinar: les jornades a la platja. Més informació al seu blog: https://algo-se-cuece.blogspot.com/

Envía un comentari

  • (No publicat)