La Setmana Make Smthng torna a València per sensibilitzar sobre el consum excessiu

País del Mar
Publicat en Novembre 24, 2018, 10:10 am
7 mins

Torna a València la setmana Make Smthng, la iniciativa global de Greenpeace i Fashion Revolution per a sensibilitzar sobre el consum excessiu

The Slowear Project, Barri La Pinada, Les Teixidores Voluntàries de l’ONG Proyso, Optimus Garden i El Molí Lab, organitzen per segon any consecutiu una jornada de tallers gratuïts per a celebrar Make Smnthg (Fes alguna cosa), la setmana per a canviar el consum per la creativitat i la col·laboració.

Cada vegada emprem més recursos naturals dels quals el planeta pot generar; des de la moda i la tecnologia fins als aliments, els plàstics d’un sol ús, els joguets o els automòbils, produïm i consumim massa. Necessitem trobar una manera de crear un canvi cultural, per a tornar a valorar els nostres béns de debò i mantenir-los tot el temps que puguem. Moltes persones ja han redescobert l’art, l’ofici i l’alegria de crear, així com el poder de reunir-se amb la seua comunitat per a compartir habilitats, experiències i coneixements.

La setmana Make Smthng (Fes alguna cosa), la iniciativa global promoguda per Greenpeace i Fashion Revolution, és un moment perquè les persones connecten i s’unisquen amb l’objectiu d’afermar i normalitzar les solucions i alternatives al consum excessiu. És un festival internacional d’esdeveniments on s’anima a les persones a utilitzar les seues habilitats creatives, a ser partícips de l’esperit comunitari i a conèixer el poder de l’experiència social. En lloc de passar els últims mesos de l’any fent compres, aquest moviment persegueix formar comunitats al voltant del món per a compartir, reciclar, cuidar i reparar les nostres possessions.

En 2017, desenes de milers de persones van participar en els esdeveniments que van tenir lloc en 33 països de 6 continents, aprenent de forma pràctica que no és necessari eixir a comprar coses noves perquè existeixen alternatives divertides i creatives.

Enguany, sota el lema #MakeChangeNow (Fes el canvi ara), la setmana Make Smthng arrancà ahir 23 de novembre, coincidint amb el cada vegada més estès Black Friday, el tret d’eixida de la temporada de compres Nadalenques.

A València, la celebració prendrà forma d’una jornada de tallers gratuïts per a famílies organitzada per The Slowear Project, Barri La Pinada, Les Teixidores Voluntàries de l’ONG Proyso, Optimus Garden i El Molí Lab, demà dissabte 24 de novembre.

Un taller per a crear animals amb mitjons i guants desemparellats, una activitat per a co-dissenyar amb els xiquets i xiquetes una zona de jocs al seu gust, aprendre a fer polseres amb restes de llana i fils o conrear sense terra en la ciutat, són algunes de les propostes que han preparat per a reivindicar alternatives creatives i participatives al consumisme al que semblem abocats en aquestes dates.

SOBRE ELS ORGANITZADORS

The Slowear Project és una plataforma que promou la cultura de la sostenibilitat tèxtil i educa en el consum responsable de moda. Ha creat la Guia Slowear, primer directori de marques de moda sostenible espanyoles. La trobaràs en www.slowearproject.com.

Barri La Pinada és un nou i innovador eco-barri a Paterna pensat perquè famílies puguen gaudir d’un entorn vibrant, dinàmic, saludable i socialment cohesionat. El barri està sent co-dissenyat pels futurs habitants i ha sigut concebut entorn a un col·legi, Imagine Montessori School. En el concepte s’integren dimensions com el consum quasi zero energia i la reutilització d’aigües, la mobilitat sostenible i peatonalització, la integració en la naturalesa, economia compartida i circular, diferents fórmules habitacionals, qualitat de l’aire i la comoditat de serveis i comerços a peu de carrer. Barri la Pinada, que està actualment en fase de disseny, es crearà sobre un terreny de 250.000m2 i serà la llar per a 1.000 famílies. El projecte cerca a més d’una rendibilitat econòmica, una rendibilitat social i ambiental.
Més informació: www.barriolapinada.com.

Optimus Garden ha desenvolupat un innovador sistema de cultiu vertical hidropònic que, gràcies al seu modularidad i baix manteniment, permet conrear vegetals, herbes aromàtiques i plantes decoratives en qualsevol tipus d’espai urbà, tant exterior com a interior.
Més informació: www.optimusgarden.com.

Les Teixidores Voluntàries de l’ONG Proyso són un grup de dones que donen el seu temps i treball per a col·laborar en els projectes d’ajuda que recolza l’ONG gràcies als donatius econòmics obtinguts per les seues “xicotetes obres d’art”. A més de teixir, realitzen treballs de reciclatge de tela (amb els vaquers o retales d’altres peces…), polseres amb sobrants de fil o llana, arranjaments en roba, cortines, o qualsevol tipus d’encàrrecs: bosses, bufandes, colls de llana, patucos, detalls per a bebès …).
Més informació: www.ongproyso.org.

El Molí Lab, és un espai creatiu i coworking situat a Carpesa, en ple cor de l’Horta Nord. És un lloc dissenyat per a fomentar la creativitat, la innovació i el treball col·laboratiu; un entorn inspirador des d’on potenciar qualsevol tipus de projecte professional, individual o d’equip.
Més informació: www.elmolilab.com.


 

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)