James Rhodes visitarà el Palau de les Arts amb la seua gira Fire on all sides

País del Mar
Publicat en Novembre 12, 2018, 6:59 pm
5 mins

James Rhodes visitarà aquest dijous 15 de novembre a les 20:00 hores el Palau de les Arts amb la seua gira Fire on all sides per a sacsejar la solemnitat que embolcalla la música clàssica

· Durant aquesta temporada de tardor, el músic anglès ha oferit catorze concerts a Espanya, assimilant a la seua faceta de pianista la de gran divulgador en un format que persegueix que el públic connecte amb la música clàssica.

· Després del concert en el Palau de les Arts, el pianista i escriptor signarà exemplars dels seus llibres.

Un micròfon, un piano i Bach, o la música clàssica explicada a través de la biografia dels seus compositors, posada en el context de l’època i interpretada al piano en texans, dessuadora i sabatilles. Aquests són els ingredients principals dels atípics i innovadors concerts que James Rhodes, l’enfant terrible de la música clàssica, ha oferit en tretze ciutats espanyoles en el marc de la seua última gira Fire on all sides i que arriba al Palau de les Arts de València aquest dijous 15 de novembre com a penúltima parada en la seua gira per l’Estat.

“En els meus concerts parle de les peces que interprete, conte per què les he triat, quina importància tenen per a mi i en quin context es van compondre”. Així explica James Rhodes com són els seus recitals en el pròleg del seu llibre “Instrumental. Memòries de música, medicina i bogeria” (7ª edició, més de 100.000 exemplars venuts), amb el qual ha obtingut un enorme i inesperat èxit a tot el món.

Amb l’afany de sacsejar la pols que sembla que a voltes envolta aquest gènere musical, Rhodes ofereix una mirada renovada i un format de concert totalment revolucionari en el context de la música clàssica. L’artista britànic ha encunyat un tipus de recital propi i personal on, a més de tocar i contextualitzar les obres que interpreta, conta sobre l’escenari -entre peces de Bach, Chopin o Rachmàninov- la història de la seua vida filada amb les biografies dels compositors i com la música l’ha ajudat a superar els nombrosos obstacles que s’ha anat trobant pel camí.

Amb aquests singulars concerts, James Rhodes s’ha convertit en un dels principals divulgadors de la música clàssica en el món, gràcies a les seues gires i concerts en tot tipus de festivals i sales, així com diversos documentals sobre la seua figura filmats amb la complicitat de cadenes de televisió britàniques.

Carismàtic, visceral i molt talentós, James Rhodes assegura que Bach li ha salvat la vida. I creu absolutament en el poder de la música clàssica: “és una cosa que pot enamorar els xiquets i canviar la vida de les persones”.

Aquesta gira pren el títol en anglès del seu últim llibre (Fugides. O l’ansietat de sentir-se viu en la seua versió espanyola, publicat el passat mes de novembre per Blackie Books), on, a manera de diari de ruta, repassa una de les seues gires més importants i arreplega les vivències, pors i derives emocionals del seu dia a dia, sempre envoltat de la música que tant estima.

Aclamat per la crítica pel seu estil irreverent i innovador, Rhodes aporta un toc molt personal a cadascuna de les seues actuacions, que mostren l’experiència de la música en primera persona, desfent l’halo de solemnitat que embolcalla la música clàssica per a acostar-la al gran públic.


Foto: RichardAnsett

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)