Fins a 150 fosses visigodes podria tindre la necròpoli de Rojals (Alacant)

País del Mar
Publicat en Novembre 02, 2018, 2:12 pm
2 mins

La necròpoli visigoda trobada al setembre en el Cabezo del Molino, a Rojals (Alacant), continua donant sorpreses als arqueòlegs. La troballa podria albergar fins a 150 fosses i en els seus voltants podria haver-hi una ermita i un poblat, segons els resultats de la primera campanya d’excavació arqueològica realitzada fa unes setmanes.

Aquesta recerca forma part d’un projecte impulsat per la Diputació d’Alacant, sota la direcció de l’arqueòloga Teresa Ximénez de Embún.

El director tècnic del Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (Marq), Manuel Olcina, ha considerat que, pels resultats obtinguts, “podria ser la necròpoli més important de tot el sud-est peninsular”.

Per la seua banda, Ximénez de Embún ha destacat la troballa de restes industrials islàmiques i la necròpoli visigoda del segle VIII.

“De moment han sigut localitzades deu tombes de fossa simple i cobertes amb lloses de pedra, de les quals només se n’han pogut excavar tres a causa de la minuciositat d’aquest tipus d’actuacions”, ha dit.

Entre les troballes de tombes múltiples s’han arribat a identificar fins a set individus enterrats, que inclouen xiquets i adults de tots dos sexes.

La necròpoli del Cabezo del Molino “pot ser una de les primeres excavades i estudiades íntegrament, tant des del punt de vista de l’arqueologia funerària com des de la perspectiva de l’antropologia i la genètica, ja que les sepultures es troben perfectament segellades i no han sigut objecte d’espoli”, ha ressaltat l’arqueòloga.

Està prevista la datació per radiocarboni de les restes recuperades en els laboratoris de Beta Analytic, a Miami (EUA).

La regidora de Patrimoni Històric, Inmaculada Chazarra, ha anunciat que “s’està valorant el clos del perímetre de la zona arqueològica per a la seua protecció”, ja que els treballs de recerca “es poden perllongar com a mínim durant deu anys”.


Font: La Vanguardia Foto:

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)