En 2018 ha augmentat el risc de creuar el Mediterrani

País del Mar
Publicat en Novembre 08, 2018, 5:37 pm
2 mins

Pel que fa a morts i desapareguts al Mediterrani, el setembre ha estat el pitjor mes des que hi ha registres, deixant una mitjana d’1 mort de cada 80 persones que han intentat travessar. Un dels factors atribuïbles a aquest augment es deu en gran mesura a la reducció de la capacitat de cerca i rescat d’Itàlia.

Per primera vegada, les morts superen el 2% del total de les arribades. Aquesta és una xifra preocupant per als futurs refugiats que s’aventuren a creuar per mar, sent la ruta central, la que va de Líbia i Tunísia cap a Itàlia, la més mortal de totes.
Itàlia ha passat el 2018 de rebre més de 100.000 noves entrades a poc més de 21.880, a causa de l’augment de la mortalitat en la ruta central, en la qual les tortures, venda de refugiats i migrants esclaus s’ha tornat freqüent els últims mesos, especialment a Libia.

El recent tancament de fronteres en la ruta dels Balcans ha contribuït a redireccionar el tràfic de persones cap a Espanya, que ja suma 47.505 entrades per mar.

Grècia ha rebut enguany 27.715 persones per mar i acumula des de gener de 2015, un total de 1.110.820 persones. Itàlia ha rebut, el 2018, un total de 22,167 persones per mar, i acumula 476.814 migrants. Espanya, per la seua banda, ja porta 112.262 persones enregistrades.

Els mars de Líbia, Algèria i el Marroc, respectivament, són les que més morts i desapareguts registren.


Fonts: AcnurMigration-iom Foto: Acnur

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Un comentari de: En 2018 ha augmentat el risc de creuar el Mediterrani

Envía un comentari

  • (No publicat)