El moll de la Ceràmica de PortCastelló prendrà mesures de protecció mediambiental

País del Mar
Publicat en Novembre 08, 2018, 9:49 am
3 mins

PortCastelló ja ocupa la quarta posició com a port més rendible del sistema portuari espanyol en 2017, i aquest any és el segon que més ha crescut en trànsit (un 15,5%).

L’actual president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va aprofitar en la seua visita per a felicitar la gestió de Francisco Toledo. La inversió, va destacar el president, ha passat dels 3,1 milions del 2015 als 16 milions actuals.

El president de la Generalitat visita el moll de la Ceràmica per a conèixer les noves mesures de protecció mediambiental

Durant la reunió s’ha informat de l’ambiciós Pla d’Inversions productives de l’organisme, que contempla 150 milions en els pròxims anys i que es destinaran principalment a la millora de l’accessibilitat terrestre, amb l’execució dels accessos viaris i ferroviaris al port, així com la construcció de l’estació intermodal, “que serà una realitat en 2021 i ens permetrà ampliar el nostre hinterland”, ha dit Francisco Toledo.

El president de la Generalitat s’ha referit al “nou impuls que s’ha donat al port de Castelló per a situar-lo com a pol d’atracció d’inversions i generació de noves oportunitats per a l’economia castellonenca”. A més, ha ressaltat la “gran fortalesa” de PortCastelló i les iniciatives desenvolupades per a “vincular el port amb la ciutat”.

Moll de la Ceràmica

Ximo Puig ha conegut de primera mà les mesures impulsades per l’Autoritat Portuària de Castelló per a guanyar en eficiència, efectivitat, sostenibilitat i protecció ambiental. Així, ha visitat el moll de la Ceràmica, on s’ha decidit concessionar dos trams sota la premissa d’invertir en mètodes de descàrrega d’altes prestacions i percentatge d’utilització dels atraques. El primer tram serà explotat per TMG amb una inversió de 15,6 milions d’euros i un trànsit compromès de 2 milions de tones a l’any. Pròximament s’adjudicarà el segon tram d’aquest moll.

Millorar en eficiència

Francisco Toledo ha manifestat que “aquestes concessions suposaran un abans i un després en l’operativa de granels sòlids, perquè hi preval la cura pel medi ambient i guanyen en eficiència, en triplicar la capacitat d’aquestes terminals, atès que operaran les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”. El president de l’Autoritat Portuària ha assegurat que “s’eliminaran esperes dels bucs, es reduiran temps i es produirà un estalvi per al client final”, en referència al sector ceràmic.

Museu de la Mar

Finalment, Francisco Toledo s’ha referit a la pròxima tornada del servei de Duanes al port de Castelló, així com la reversió de l’edifici de la Comandància de Marina per a reconvertir-lo en Centre d’Interpretació del port i Museu de la Mar.


Font i foto: PortCastelló

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)