Un total d’11 pel.lícules es projectaran a La Secció Oficial de La Mostra de València

País del Mar
Publicat en Octubre 06, 2018, 9:22 am
6 mins

La Secció Oficial de Mostra de València presenta un total d’11 pel.lícules, totes ells projectades per primera vegada a Espanya, amb una amplia representació femenina en les seccions oficial i informativa.

Més de 12 països de l’arc mediterrani representats (Espanya, França, Itàlia, el Marroc, Tunísia, Grècia, Líban, Egipte, Turquia, Kosovo, Albània, i Algèria)

La projecció de Sheikh Jackson, de Amr Salama, candidata d’Egipte als Oscars d’enguany, obrirà la secció, un film que relata la història d’un clergue musulmà que comença a qüestionar-se la seua fe quan descobreix la notícia de la mort de Michael Jackson, el gran ídol de la seua infància.

De França arriben dues produccions: Paper Flags, dirigida per Nathan Ambrosioni, un cineasta de tan sols 18 anys, i que fa un retrat molt fresc de les relacions familiars i L’Enkas, de la directora Sarah Marx. Una cinta que arriba de la Mostra de Venècia. Recentment eixit de la presó, Ulysee necessita diners. Enfrontat a la seua mare depressiva, decideix anar de rave en rave a bord d’un foodtruck venent aigua amb ketamina.

La marroquina Apatride, coproducció amb Qatar i França, de la directora Narjiss Nejjar, narra la dramàtica història de Hénia, que donaria qualsevol cosa per recuperar el passat i trobar la seua mare, de la qual va ser separada a causa del conflicte entre el Marroc i Algèria, durant la Marxa Negra.

Dues pel·lícules de Tunísia competeixen en la Secció Oficial: El Jaida, dirigida per la primera dona productora de la història del cinema tunisià, Selma Baccar. Un contundent retrat de la vida de quatre dones empresonades. I Whispering Sands, de Naix Khemir, que va guanyar la Palmera d’Or en la Mostra 1984 amb “Los balizadores del desierto”.

The Pigeon, de la directora Banu Sivaci, és una pel·lícula que ve de la Berlinale i la representació turca en la Secció Oficial. La libanesa Heaven Without People, del director Lucien Bourjeily, va ser Premi especial del jurat en el festival de Dubai.

La comèdia Secret Ingredient, de Gjorce Stavreski, és una coproducció Macedoni-Grega, i recentment va ser escollidacom a representant de Macedònia en els Oscars. Nome di Donna, de Marco Tullio Giordana, prestigiós director italià autor de l’aclamada “La millor joventut”, parla sobre l’assetjament a la dona en l’entorn laboral. L’alacantí Adán Aliaga, reconegut en nombrosos festivals internacionals, presenta la producció filmada a Tabarca, Fishbone. La pel·lícula explica la història d’una xef espanyola que viu a Nova York i que es veu obligada a tornar a l’illa després de la mort del seu pare.

Jurat de la Secció Oficial

La composició del jurat de la 33 edició de Mostra de València està marcada per un caràcter eminentment professional, mediterrani i de gènere. “El jurat ha sigut seleccionat per la representativitat dels diversos eixos de la indústria cinematogràfica, així com per la seua trajectòria en diferents festivals”, apunta Eduardo Guillot, director de programació de Mostra de València.

El jurat de Secció Oficial de Llargmetratges de Mostra de València està presidit per la productora, directora i actriu libanesa Rana Salem, el primer treball de la qual de ficció ´The Road’ va guanyar el premi FIPRESCI del Festival Internacional de Cinema de Moscou de 2015; i compost, a més, per l’actriu francesa Sabrina Seyvecou, que es va donar a conèixer en ’Choses secrète’ de Jean-Claude Brisseau, i també ha participat en ‘Fora de la llei’ ‘La fille et le fleuve’ o ‘Le Daim’ de Quentin Dupieux; el periodista italià i crític de cinema Marco Lombardi, gran divulgador del cinema europeu a través de les pàgines de Il Messagero; la directora i productora tunecià Khedija Lemkecher, fundadora de la companyia audiovisual que va produir la primera pel·lícula rodada després de la revolució a Tunísia, ‘Bab El Fella’; i per la sonidista espanyola Amanda Villavieja, que ha col·laborat amb directors com Isaki Lacuesta, José Luis Guerín, Oliver Laxe, entre molts altres.

Secció Informativa

La secció informativa de Mostra de València reflecteix el present del cinema fet en el Mediterrani, amb projeccions que són tot estrenes al País Valencià i algunes d’elles estrenes a Espanya.

Entre les deu pel·lícules que componen aquesta secció, es podrà veure:

Un día más con vida’, de Raúl de la Fuente y Damian Nenow

Cafarnaúm de la directora Nadine Labaki

Amerika Square’ de Yannis Sakaridis.

Mon tissu préféré’ de la directora Gaya Jiji

L’equilibrio’ de Vincenzo Marra

Comme des garçons’ de Julien Hallard

The marriage’ de Blerta Zeqiri

Until the End of Time’, de Yasmine Chouikh

Sad Hill Unearthed’, de Guillermo de Oliveira

La noche de 12 años’, de Álvaro Brechner


Font i Foto: Mostra de València

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

3 Comments de: Un total d’11 pel.lícules es projectaran a La Secció Oficial de La Mostra de València

Envía un comentari

  • (No publicat)