“Santos, i ara què?” València es prepara per a l’homenatge més gran a la figura de Carles Santos

País del Mar
Publicat en Octubre 09, 2018, 8:35 am
5 mins

Reivindicació vital en forma de simfonia coral parlada,musicada, cantada, menjada i passejada.

Santos inabastable, Santos incalculable, Santos cosmogònic,

Santos inalterable, Santos home, Santos músic, Santos
imaginari, Santos pianista, Santos creador, Santos valencià,
Santos vinarosenc, Santos íntim,
Santos universal, SANTOS, I ARA
QUÈ?


L’Institut Valencià de Cultura (IVC) homenatjarà el dimecres 10 d’octubre la figura de Carles Santos.


L’homenatge al músic, compositor, escultor, fotògraf, poeta i dramaturg de Vinaròs començarà a peu de carrer a les 21:00 hores per a continuar en el Teatre Principal de València.

La Fundació Caixa Vinaròs, l’àrea d’activitats musicals de la Universitat de València (UV), la productora Films59, Pianos Clement o Adif, són algunes de les entitats que han fet possible l’organització del sonor homenatge a la figura internacional de Carles Santos.

El títol de l’espectacle prové d’una pregunta que Joan Brossa va fer al propi Carles Santos: “Toques molt bé el piano, però i ara què?”, i que va marcar tota la trajectòria d’aquest autor que interpel·lava a tots els que treballaven amb ell amb aquesta qüestió.

En l’homenatge, que començarà en el carrer a les 21:00 hores, hi haurà música, dansa, text, poesia, pirotècnia, música amb instruments tradicionals, música de banda, foc, etcètera.

A més, hi participen de forma desinteressada persones i grups vinculats a l’homenatjat, com el Cor Tramuntana Tremens, format ex professo per a aquest esdeveniment, i integrat per divuit cantants que van estrenar l’obra en 1989 i van actuar al costat de Carles Santos pels principals festivals de tot Europa.

També ho fan col·laboradors de l’artista com l’actor Pep Talles, el primer amb el qual Santos va treballar en una creació pròpia, o la ballarina Sol Picó.

El director de tot aquest muntatge, Ximo Solano, ha assenyalat que “en l’escenari tot es completa: compositor, música, piano i pianista” i “Carles Santos estarà en tot moment omnipresent, sentirem la seua veu, la seua presència”.

Entre d’altres, en l’homenatge hi participen:

La producció de l’homenatge ha inclòs l’arqueologia documental de l’obra de Santos, la recopilació de materials, i l’enregistrament d’un documental el dia 8 d’octubre amb un camió en el qual el pianista Óscar Campos interpretarà obres de Carles Santos.

El camió visitarà l’estació del Nord, el Mercat Central, la Llotja i altres llocs de la ciutat, i preguntarà als vianants què saben de Carles Santos, què els sembla la seua música i altres preguntes per a conformar un vídeo que resumisca l’impacte social de l’artista.

Artistes que col·laboren:

La Ballarina Sol Picó, L’afinador Javier Clemente, El Pianista Oscar Campos, L’Actor Pep Cortés, L’Actriu Maite Gil, El Percussionista Jesús Salvador Chapi, L’ Electrònica i difusió sonora, Miguel Ángel Berbis, Els Dolçainers Laia i Pau Puig, La Banda Unió Musical de Lliria E| Director Pablo Marqués, El Cor Tramuntana Tremens, Emilio Oller, Carmen Gorrea, José Luis Vicente, Llanos Martínez,Patricia Llorens, Tere Guillot,Isabel Monar, Aurelia Faubel,Pepe Marquina, Conxa Ruiz,Amadeo Lloris, Asun Deltoro,Estrella Estévez, Rafa Sanchís,Ricardo Gozalbes, Jesús Ruiz de Cenzano,Ricardo Sanjuán, Ignacio Martí, Els Dolçainers i les Colles Xavier Richart, Eduard Navarro, Laia Puig, Toni de la
Asunción, Armand Fletes, Dani Ferrando,Juanfran Ballestero, Luís Sanz, Diògenes Bort, Esperanza Suárez, Roman Marzá, Alvaro Plà, Joaquin Margaix, Mari Carmen Gimeno, Vicent Millo, Roger Gascó, Leandre Santonja, Colla «La Brama», Colla «El Cudol», Colla de dolçainers i tabaleters de Massamagrell, Colla «El Califat» de Benimaclet, Colla «La Llavor» d’Almenara,El Foc Scura Splats, Pirotècnia Peñarroja Gravació cor Vicente Garzón, Càmeres Juanjo Company, Juan Carlos Fita Espai Plaça De l’Ajuntament Yapadú, Coordinació cor Leonardo Marqués, Inmaculada Palau, Coordinador tècnic de l’IVC Juan Gallego Productor executiu de l’IVC Esther Moreno.


Fonts: La Vanguardia IVC – Entradas Foto: Facebook

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)