Raúl de la Fuente: “L’objectiu era fer-li un homenatge als civils que moren en les guerres”

País del Mar
Publicat en Octubre 19, 2018, 1:49 pm
3 mins

La coproducció hispà-polonesa porta al cinema ‘Un dia més amb vida’, sobre la cobertura del periodista Kapuściński durant la guerra d’Angola

Mostra de València, del 18 al 28 d’octubre, obri les seues sessions amb la projecció de “Un dia més amb vida” ‘, codirigida per Raúl de la Fuente i Damian Nenow. El llargmetratge, coproducció hispà-polonesa, barreja 60 minuts d’animació en 3D amb aroma de novel·la gràfica i 20 minutos de documental on es recupera a tots els protagonistes vius d’aquella aventura i es recrea amb mestratge un dels episodis més intensos i arriscats en la vida professional del reporter, guanyador en 2003 del Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats. “L’objectiu de la pel·lícula era fer-li un homenatge als civils que moren en les guerres”, apunta en roda de premsa el director Raúl de la Fuente.

Para De la Fuente, semifinalista en els Oscar de 2015 pel seu curtmetratge Mineritas —producció que un any abans s’havia portat el Goya—, la combinació de la imatge real i el dibuix permet a l’espectador “entrar en l’univers de Kapuściński, en les seues pors, les seues reflexions i els seus valors”. L’animació és l’eina adequada per a dibuixar a un personatge “tan complex” com és Kapuściński.

 

 

La pel·lícula, que arribarà a les sales comercials aquest 26 d’octubre, es va estrenar en la secció oficial de Cannes (fora de competició) i va passar pel Festival Internacional de Sant Sebastià on es va alçar amb el Premi del Públic. La pel·lícula és un tribut al considerat el millor reporter de tots els temps. “Volíem seguir les petjades de Kapuściński 40 anys després, mostrar la visió humana del periodista que va triar estar del costat del poble angolés”, explica De la Fuente, qui va començar a imaginar el projecte fa una dècada.

Per a aconseguir transmetre una imatge ajustada de l’escriptor polonés, el director navarrés va seguir aquelles petjades de forma literal: va viatjar dues vegades a Angola i va fer el mateix recorregut que va realitzar en el seu moment Kapuściński. No ho va fer solament: li van acompanyar els personatges vius que apareixen en el llibre i que es converteixen en un fonament essencial de la pel·lícula. “Va ser una experiència delirant però molt emocionant”, apunta De la Fuente.


Font i Foto: Mostra de València

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)