Murals per a transformar el llit del riu Alberca d’Ondara

País del Mar
Publicat en Octubre 10, 2018, 2:05 pm
3 mins

La segona edició de “Un Riu Viu. Expressions plàstiques a l’aire lliure” va reunir unes 150 persones al voltant del llit del riu Alberca. El propòsit, deixar constància de la creativitat d’11 joves muralistes en una jornada que porta com a lema Jove! Tu què pintes?”

La iniciativa compleix la segona edició després de realitzar-se per primera vegada a l’octubre de 2016, i ofereix la possibilitat als joves de plasmar les seues creacions en el riu i centralitzar tot el seu potencial artístic lluny d’un altre tipus de façanes, així com oferir un entorn artístic al mateix llit.

Els integrants de Larouch Art de Carrer van supervisar i van ajudar els joves artistes en l’execució de les seues obres. Els murals, realitzats durant tot el matí d’aqueix diumenge, han omplert de colors i han dotat d’una nova imatge el riu, els murs del qual havien estat pintats prèviament de blanc per la Brigada Municipal per a poder acollir les obres.

Van ser molts els joves de 12 a 35 anys que hi van participar; 11 d’ells havien presentat prèviament el seu esbós amb la seua idea de mural. En l’activitat, se’ls van proporcionar els esprais i tot el material necessari, amb la col·laboració de Marina Color, Servicolor i Montana Colors. A més, també es van unir a la mostra molts més participants, acompanyats pels seus familiars, que van usar per a pintar les plantilles de Larouch. Els murals que s’han pintat han abastat una temàtica molt eclèctica.

L’alcalde d’Ondara i regidor de Joventut, José Ramiro, ha expressat la seua satisfacció per la participació de la proposta i “la gran creativitat i imaginació que s’observa en les obres”. Així mateix, ha recalcat que el llit del riu Alberca es converteix en un espai per a continuar realitzant aquest tipus d’activitats a l’aire lliure, amb l’objectiu de centralitzar les expressions artístiques dels joves, perquè acudisquen a aquest lloc i no a un altre tipus de façanes o parets per a plasmar les seues obres.

Per a la realització de la iniciativa “Un Riu viu II”, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara ha comptat amb una subvenció de 1.409,88 euros concedida per la Diputació.


Font: La Marina Plaza Fotos: Hugo Giner Puchol

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)