“Fas 6 anys. Tria un llibre”, la nova campanya de foment de la lectura a Catalunya

País del Mar
Publicat en Octubre 26, 2018, 5:13 pm
3 mins

La campanya és una de les activitats destacades del Pla Nacional de Lectura.

Qui durant el 2018 hagi fet 6 anys, rebrà a casa una targeta que, acompanyat d’un adult, podrà anar a bescanviar a una llibreria per un llibre de temàtica infantil. Amb un preu màxim de 13 euros, la campanya vol ajudar en els inicis dels menuts a l’hora de crear o consolidar la seva pròpia biblioteca.
La campanya va arribar l’any passat a 63.588 menuts i espera fer-ho enguany a 78.567 infants.

La campanya, que finalitza el 30 de novembre, vol fomentar els hàbits de lectura entre els menors que comencen a llegir, incentivar la compra de llibres a tot el territori català, donar valor al llibre com a eina de coneixement i fomentar la prescripció de la lectura.

Aquesta campanya vol ser transversal i per aquest motiu compta amb la implicació del Gremis de Llibreters de Catalunya, el Gremi d’Editors de Catalunya, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l’ONCE, i la col·laboració del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, i el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

La Consellera de Cultura Laura Borràs ha destacat que llegir s’encomana i que és feina de tots treballar per enfortir l’hàbit lector’. Sobre la campanya, assenyala que “No es tracta només de bescanviar un llibre, sinó que els llibreters puguin dedicar temps a aquelles famílies que, en alguns casos, és la primera vegada que entren a una llibreria”, i que els nens i les nenes que aprenen a llegir comencin a elaborar la seva primera biblioteca.

En aquest sentit, la consellera Borràs ha explicat que la campanya d’enguany vol “aprofundir en la prescripció lectora” i compta amb una novetat, les vídeorecomanacions, que incorpora lectors de totes les edats: mestres, pares i mares, bibliotecaris, llibreters, autors, editors, traductors, nenes i nenes.

Els vídeos es penjaran en l’espai digital de la campanya amb l’etiqueta #LlegirEnsFa.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, han manifestat la voluntat del Govern de la Generalitat de fer de la lectura un objectiu de país, i, per fer-ho, “hem d’implicar a tothom”: escoles, famílies, llibreters, editors, bibliotecaris, autors, traductors…

El 2016 hi van participar més de 200 llibreries, en l’edició de l’any passat se n’hi van adherir 268 i en la d’enguany ja n’hi ha 287.
En les dues edicions de la campanya que ja s’han dut a terme hi han participat 63.588 nens d’arreu de Catalunya, i s’han adquirit 12.664 títols diferents.


Font i Foto: L’Illa dels Llibres

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)