El drama de l’assetjament sexual arriba a la Secció Oficial de Mostra de València amb Nome di Donna

País del Mar
Publicat en Octubre 23, 2018, 8:53 am
2 mins

El ‘cas Weinstein’ va desencadenar el moviment #Metoo, que ha aconseguit unir milers de dones que alguna vegada han sigut assetjades. També ha donat visibilitat a les víctimes dels casos més greus d’abusos. El tema de l’assetjament sexual i laboral arriba a la Secció Oficial de Mostra de València amb la pel·lícula italiana ‘Nome di Donna’, del director Marque Tullio Giordana.

Sexe, poder, diners. I molt de combat d’autoestima. Així és la història, escrita per la guionista Cristiana Mainardi, que narra les vivències d’una jove mare Nina (interpretada per Cristiana Capotondi ) que deixa Milà per a mudar-se a un xicotet poble de la Llombardia. Allà troba feina en una prestigiosa clínica per a ancians on treballen moltes altres dones, però que amaga un fosc secret.

Nina s’adona que el director s’ha aprofitat sexualment de les cuidadores femenines de la residència durant anys i aquest continuat abús ha sigut cobert tant pel personal com pel sacerdot local. Amb el suport d’una advocada de drets femenins, Nina trenca el silenci i s’enfronta als altres membres del personal i a l’Església Catòlica en el que promet ser un cas molt renyit.

“No volia fer una pel·lícula de denúncia militant sinó simplement presentar un personatge femení valent i lluitador i explicar també el que els ocorre a les dones que les envolten” apunta el director. “Volia retratar com aquests abusos destrueixen l’autoestima de les persones. L’autoestima de les dones es veu atacada constantment”.

La pel·lícula posa en el seu focus també la precarietat laboral originada per la crisi econòmica. “La falta de feina ha accentuat l’assetjament en el àmbits laborals” assenyala Tullio. Per al director, creador de la minisèrie ‘La millor joventut’ (2003), aquest assetjament laboral i sexual és una forma de “matonisme d’impresentables”. “Volia parlar de la víctima que es rebel·la, que lluita. Empoderar la dona enfront dels roïns”, va afirmar durant la presentació als mitjans de la pel·lícula.


Font i Foto: La Mostra

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)