El cinema documental protagonista del cicle “Autors en Curt”

País del Mar
Publicat en Octubre 03, 2018, 9:41 am
5 mins

El cicle ‘Autors en Curt’ dedica la seua pròxima sessió al cinema documental

El cinema documental és el protagonista de la tercera sessió del VI cicle de projeccions Autors en curt, organitzat per la Fundació SGAE i l’associació de guionistes Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV). La cita és el dimecres 3 d’octubre, a les 18 hores, en la Sala SGAE Centre Cultural de València. L’entrada és gratuïta.

Aquesta mostra de curtmetratges es presenta sota la idea que els guionistes són els protagonistes, ja que pretén ajudar a visibilitzar el treball que els guionistes realitzen en el procés de producció audiovisual. En aqueixa línia, després de la projecció dels treballs seleccionats, cada sessió es completa amb un col·loqui obert al públic amb els autors. En finalitzar, s’oferirà una degustació de vi per cortesia dels cellers Arráez.

El cicle Autors en curt és un projecte desenvolupat pel Consell Territorial de la SGAE del País Valencià. Va obrir la seua sisena edició amb dos programes dedicats al cinema de ficció i, després de la sessió dedicada al cinema documental, conclourà el 17 d’octubre amb una selecció de curts de terror i ciència ficció.

Programa 3 d’octubre:
Sessió 3: Documental

18 hores: Projecció dels curtmetratges 5 peces de Lluís Rivera, Portrait d’un oiseau au 4ème étage d’Alfonso Legaz, Tsunami in Koh Pee Pee de María José Anrubia, Collado de Javier Azcona i Savis de l’horta de David Segarra.

En finalitzar, col·loqui amb els autors.

Fitxes dels curtmetratges:
Sessió 3: Documental

5 PECES (2017 – 15’ 16’’)

Guió i direcció: Lluís Rivera Herráez.
Sinopsi: la ciutat de València i el cinema en cinc dècades.

 

 

 


 

 

PORTRAIT D’UN OISEAU AU 4ème ÉTAGE (2017 – 15’ 30’’)

Guió i direcció: Alfonso Legaz.
Sinopsi: a partir del poema “Pour faire li portrait d’un aiseau” de Jacques Prèvert, el curtmetratge ofereix el retrat d’un vell cantant cec durant un dels seus assajos a Ciutat Vella (València). Aquest treball proposa una interpel·lació sobre el sentit del cinema documental, el cineasta i l’experiència de la creació artística.

Premis i festivals: selecció oficial a Sydney World Film Festival 2016 de Sidney (Austràlia) i nominat en la categoria de Millor Documental Breu a Barcelona Film Planet Festival 2017. A més, projecció en Krafta Doc International Art Making Film Festival 2017 de Glasgow (Gran Bretanya) i a Roma Cinema Doc 2017 de Roma (Itàlia).


 

TSUNAMI IN KOH PEE PEE (2017 – 7’ 40’’)

Guió i direcció: María José Anrubia.
Sinopsi: desconeixem com era el nostre entorn, la nostra terra, la nostra gent abans que nasquérem. I el dolent no és que ho desconeguem, sinó que ni tan sols ens ho qüestionem. Què va passar abans que jo nasquera? És important saber per a comprendre.

 

 

 

 


 

COLLADO (2018 – 11’ 14’’)

Guió i direcció: Javier Azcona.
Sinopsi: Joaquín Collado va fotografiar la vida en la ciutat de València des dels anys 60 fins a finals dels 80. La seua obra té l’altura artística de grans fotògrafs documentals del segle XX com Walker Evans, Cartier Bresson o Robert Doisneau.

 


 

SAVIS DE L’HORTA (2018 – 12’ 45’’)

Guió i direcció: David Segarra.
Sinopsi: curtmetratge documental sobre les històries d’homes i dones camperoles de l’horta de València. A través d’ells descobrim un món cultural i geogràfic oblidat per la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal i actual sobre l’experiència humana. És una pel·lícula per a reflexionar sobre l’art de viure i d’estimar la vida.

Premis i festivals: guanyador del Premi Fragments al Millor Curtmetratge Valencià en la 2ª edició del Festival Internacional de Cinema Documental DocsValència.


Font: SGAE Foto: Savis de l’Horta

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)