Comencen les excavacions a l’entorn del castell de Santa Magdalena de Polpís

País del Mar
Publicat en Octubre 09, 2018, 9:55 am
46 secs

El servei d’arqueologia de la Diputació ha iniciat els pertinents tastos en la zona que envolta el Castell de Polpís amb l’objectiu de començar així el projecte de restauració.

Sergio Bou, alcalde de Sta. Magdalena, ha visitat els treballs i ha mostrat la seua satisfacció perquè per primera vegada es realitzarà un treball de recerca que permetrà conèixer els diferents assentaments que hi ha hagut en la zona de Santa Maria de Polpís, i, com va indicar el mateix alcalde, el projecte per descomptat posarà en valor, encara més si és possible, la nostra fortalesa”.

Ferran Falomir, arqueòleg de la Diputació i responsable de l’obra, explica que “gràcies a aquests treballs podrem obtenir les primeres dades arqueològiques i fidedignes del castell, que ens permetran tenir informació arqueològica i topogràfica de cara a futures intervencions”. En aquest sentit, s’estan realitzant un total de tres tastos a l’interior del castell, que han de facilitar l’arribada fins al nivell protohistòric de Polpís, i en la part exterior s’està netejant i desenrunant la zona, en la qual es preveu que hi havia la zona d’accés principal a la fortificació, la qual cosa permetrà conèixer els diferents nivells d’assentament.


Font: Cadena Cope Foto: Wikipedia

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)