Coca de Tomata de Castelló

Laura Palacios
Publicat en Octubre 16, 2018, 3:19 pm
3 mins

Per a la massa:
1 got d’oli de gira-sol
1 got de cervesa
1 polsim de sal
1 polsim de pebre vermell de La Vera
Farina (aproximadament són 300 grams)
1 ou batut per a pintar la massa

Per al farcit:
Tomaques
Ceba
1 dent d’all
3 ous durs
2 llandes de tonyina
1 pebrot rostit
Pinyons torrats
Llavors de sèsam i rosella
2 fulles de paper de fornPreparació:

Comencem barrejant els ingredients de la massa en un bol. Afegim la farina i l’anem incorporant a tandes amb una cullera de fusta. La massa ens indicarà si cal més farina o no. Açò ho sabrem quan es desenganxe de les parets del recipient i la puguem manejar bé amb les mans. Ara hem de treballar la massa encongint i estirant, mitjançant plecs, durant 3 o 4 minuts. D’aquesta manera, quan l’estirarem, no s’encongirà. Una vegada treballada, la dividim en dues meitats. Una que ens servirà per a la base i una altra, una mica més gran, per a la tapa.

Fem una salsa de tomaca. Sofregim la ceba tallada en brunoise i una dent d’all trinxada. Incorporem la tomaca tallada en daus i afegim una cullerada menuda de sal i una altra de sucre. També hi aboquem les espècies que ens agraden. En el meu cas, li he ficat curry, orenga i pebre mòlt. Reservem.

Rostim el pebrot i el tallem a tires. Bullim els ous. Fregim els pinyons sense afegir oli, movent perquè no es cremen.

Una vegada temperada la salsa de tomaca, li afegim la tonyina escorreguda de l’oli, els ous tallats a trossets, les tires de pebrot i els pinyons. Removem bé.

Sobre un paper de forn, estirem una de les boles de massa de manera que cobrisca quasi per complet la safata del forn. Fem el mateix amb la meitat de massa que ens queda i sobre un altre paper.

Sobre la massa que tenim en la safata, bolquem i repartim el farcit deixant dos centímetres de massa lliure per tota la vora. Cobrim amb la massa que teníem estesa i, ajudant-nos del paper per a transportar-la, la desenganxem. Ajuntem i enrotllem les vores cap a dins. La pinzellem amb l’ou batut. Tirem per damunt el sèsam i les llavors de rosella. També podem decorar-la amb trossets de la massa.

Amb el forn prèviament calent a 180º, col·loquem la safata en la posició mitjana i la hi tenim al voltant de 40-45 minuts.


Podeu vore aquesta recepta en castellà al meu blog al següent enllaç: algo se cuece

Laura Palacios
Laura és llicenciada en Econòmiques però ni el seu treball ni el seu principal hobby tenen res a veure amb els seus estudis. Diu que cuina perquè li agrada menjar bé. D'aquesta afició va sorgir fa uns anys el seu blog: Algo se cuece. Ella ho considera una llibreta d'espiral, on deixa escrites, com un record agradable, les receptes que agraden a casa i que val la pena repetir. Totes les receptes les marida amb una cançó. D'ací el subtítol del blog: Gastroterapia musical. Com a bona mediterrània que és, hi ha alguna cosa que li apassiona més que cuinar: les jornades a la platja. Més informació al seu blog: https://algo-se-cuece.blogspot.com/

ARTICLE ANTERIOR

Núvols

ARTICLE POSTERIOR

Bunyols de Bacallà

Envía un comentari

  • (No publicat)