Cesca Salazar: “El teatre en l’educació és imprescindible”

País del Mar
Publicat en Octubre 26, 2018, 10:24 pm
3 mins

Cesca Salazar Ansuategui
Castelló 1959.

Cesca Salazar és actriu, directora i professora de l‘Aula de Teatre Carlos Pons de la Universitat Jaume I. S’ha format amb diferents artistes internacionals com Carme Portacelli, A. Boadella, Colombaioni o Leo Bassi i ha treballat com a actriu amb figures com Dario Fo o Carles Pons, i molts altres. A més, compta amb el Premi Arts Escèniques a Millor Actriu de Repartiment. I saps què és el millor? Que aquesta temporada la tindrem dirigint el taller d’Escenes Teatrals de Sala Zona 3.


Com vas començar en el món del Teatre?

Vaig tindre l’oportunitat de professionalitzar-me en La Xula Cia de Comèdies. Carles Pons va adaptar “Baixar al moro” de J.L. Alonso de Santos i vam començar a treballar d’ una manera continuada.

Què és el que més t’agrada d’ensenyar Teatre?

Disfrute molt més del procés que del resultat. M’agrada treballar des del joc per potenciar la creativitat.

Quines coses t’han ensenyat els teus alumnes?

La llista seria infinita. L’ensenyament per a mi és un camí de doble direcció en el qual aprenem els uns dels altres. Sempre em sorprenen.

Com veus la formació teatral a Castelló?

Els darrers anys trobe que hi ha més oferta i més variada per iniciar-se en el món del Teatre.
En la continuïtat del procés, és on tenim carència de cursos més professionals.

Quin curs ofereixes en Zona 3?

En Zona 3 comence aquest any un curs anual, un taller d’escenes que ens permetrà apropar-nos al Teatre d’una manera lúdica i al mateix temps eficaç. El joc, la creativitat i el treball d’equip seran les peces fonamentals.

El Teatre en l’Educació?

El considere imprescindible. Una eina que desenvolupa les capacitats expressives dels alumnes, la creativitat, la sensibilitat artistica, l’esperit crític. És un espai per a la reflexió i el diàleg que ens ajuda a conèixer-nos millor a nosaltres i al món que ens envolta. Resulta estrany que encara ara no estiga en tots els curriculums escolars de primària i secundària i universitats.

Quina és l’assignatura troncal de la teua vida? 

La meua troncal és la filosofia.

I l’obligatòria?

D’obligatòria m’he proposat no tenir-ne cap.

I com no podia faltar, i L’ALTERNATIVA?

Bé, gràcies! Ha sigut un procés molt intens i enriquidor. He treballat amb dos actors entregats, amb una capacitat d’improvisació altíssima que m’ha divertit molt i un coratge admirable en el seu primer “llarg”. Un imperdible per a gaudir i, després, espai per al diàleg i la reflexió.

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)