Bunyols de Bacallà

Laura Palacios
Publicat en Octubre 24, 2018, 10:24 am
2 mins

Ingredients:

250 g de bacallà dessalat
50 g de ceba tendra
2 ous
Julivert fresc
120 g de farina
8 g de llevat Royal
100 ml d’aigua
50 ml de nata
Oli d’oliva verge extra, all en pols i sal


Preparació:

Amb les mans desfem les molles de bacallà en trossos xicotets. D’aquesta manera, detectem qualsevol possible espina. Tallem en brunoise la ceba tendra i el julivert.

En un recipient passem per un colador la farina al costat del llevat. Afegim els ous, la nata i l’aigua i barregem, desfent els grumolls fins que ens quede una massa homogènia. A açò incorporem les molles de bacallà, la ceba, el julivert i un polsim de sal i all en pols.

Deixem reposar la massa en la nevera durant uns 15 minuts. Posem oli a calfar en una olla menuda i quan comence a bombollejar, anem fregint porcions de la massa amb ajuda de dues culleres soperes. Aquest procés ha de fer-se ràpid perquè la massa és molt líquida.

Anem fregint-los a tandes de tres o quatre, per a evitar que baixe la temperatura de l’oli. I els donem la volta a mesura que es van unflant. Els traem sobre un colador o reixeta perquè escórreguen l’excés de greix i no perden la textura cruixent.

Jo el que faig per a encertar el punt de sal és provar un dels primers. Si els trobem insípids, afegim un polsim més de sal a la massa.


Podeu vore aquesta recepta en castellà al meu blog al següent enllaç: algo se cuece

Laura Palacios
Laura és llicenciada en Econòmiques però ni el seu treball ni el seu principal hobby tenen res a veure amb els seus estudis. Diu que cuina perquè li agrada menjar bé. D'aquesta afició va sorgir fa uns anys el seu blog: Algo se cuece. Ella ho considera una llibreta d'espiral, on deixa escrites, com un record agradable, les receptes que agraden a casa i que val la pena repetir. Totes les receptes les marida amb una cançó. D'ací el subtítol del blog: Gastroterapia musical. Com a bona mediterrània que és, hi ha alguna cosa que li apassiona més que cuinar: les jornades a la platja. Més informació al seu blog: https://algo-se-cuece.blogspot.com/

Envía un comentari

  • (No publicat)