Barcelona, Dénia i el Port d’Andratx seran les eixides de la 32 Ruta de la Sal

País del Mar
Publicat en Octubre 14, 2018, 10:17 am
3 mins

La Ruta de la Sal 2019 es disputarà a l’abril de 2019 i comptarà amb un màxim de 200 vaixells participants. La futura edició presenta com a novetat la incorporació d’una regata costanera davant de la Badia de Sant Antoni.

La regata va ser presentada a navegants, regatistes i aficionats en l’ ‘Espai de Mar’ del Saló Nàutic Internacional de Barcelona.

L’acte, presidit pel director insular de Turisme d’Eivissa, Vicent Torres Ferrer, l’alcalde de Sant Antoni de Portmany i president del CN Sant Antoni, Josep Tur, acompanyats pel president del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, Luis Conde, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavi Torres, el president de la RANC, August Vallvé, la Cap de Salvament Marítim de Barcelona, Eulàlia Pujol, el president del RCN Denia Jaime Portolés i el vicepresident del CV Port Andratx, Antoni Matas, va comptar amb la presència d’Enrique Curt, director de la regata, i Isabel Subirats, ‘alma mater’ de la Sal.

La Ruta de la Sal és la regata d’altura més consolidada i amb major participació del litoral mediterrani occidental, una prova que consta amb tres eixides diferenciades: CM Port Ginesta (Barcelona), RCN Denia (Alacant) i CV Port Andratx (Mallorca). Tres travessies amb un únic port d’arribada: Eivissa, l’Illa de la Sal, en el CN Sant Antoni Portmany.

En aquesta edició, l’entrada d’embarcacions amb pavellons de països és important, com ho reflecteixen les preinscripcions d’armadors de Rússia, Itàlia, Holanda, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Luxemburg, Portugal i, molt especialment de França, que, en la seua majoria, provenen de ports de les costes Mediterrànies del Llenguadoc-Rosselló i Provença-Costa Blava.

La regata, que s’iniciarà el 18 d’abril, suposa la participació d’uns 1.400 regatistes, la qual cosa la consolida com a líder indiscutible en aquest tipus de proves nàutiques.

La nova regata ‘inshore’

Com s’ha avançat en la presentació, la gran novetat per a l’edició 2019 és cobrir una regata costanera davant de la Badia de Sant Antoni. La regata inshore serà un recorregut de 12 milles el matí del diumenge 21 d’abril. Els equips es podran acomiadar així de les Pitiüses amb el record que suposarà navegar amb les tres flotes de la Ruta de la Sal juntes, en un mateix camp de regates.


Font: Cadena Ser  Foto: Facebook 

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Un comentari de: Barcelona, Dénia i el Port d’Andratx seran les eixides de la 32 Ruta de la Sal

Envía un comentari

  • (No publicat)