Accent valencià en les sessions especials de la 33a Mostra de València

País del Mar
Publicat en Octubre 10, 2018, 5:53 pm
4 mins

La 33a Mostra de València-Cinema del Mediterrani, del 18 al 28 d’octubre del 2018 als Cines Babel i en IVC-La Filmoteca, ha programat una sèrie de projeccions especials amb un marcat accent valencià. “Estes sessions especials són una oportunitat immillorable perquè el públic valencià conega altres mirades més arriscades, contemporànies i compromeses del nostre cinema” apunta Gloria Tello, regidora de cultura de l’Ajuntament de València.

Wunderblock

Produccions independents amb veu pròpia que van de la crònica rural al curtmetratge censurat, i passen pel debat fílmic. Així de polièdriques són les sis propostes que conformen les sessions especials de la 33a edició de Mostra de València. Unes projeccions fora de concurs que arrancaran amb el documental ‘Wunderblock‘ el divendres 19 d’octubre. En esta cinta de l’artista multidisciplinari Alfonso Legaz, una pintora i un cineasta ixen a la trobada del filòsof Jean-Luc Nancy i d’algunes veus del Mediterrani com a part d’un procés que enllaça les Històries de l’art i de la guerra.

Carrícola

A ‘Carrícola, pueblo en transición’, dels cineastes José Albelda i Chiara Sgaramella, es descriu la història recent de Carrícola. Un poble de la Vall d’Albaida que, des de principis dels anys huitanta, ha dut a terme un procés de transformació cap a la sostenibilitat. L’adopció d’estratègies ecològiques i col·lectives tant en la producció agrícola com en la cura del paisatge i dels recursos naturals fan d’esta comunitat un interessant cas d’estudi. Una pel·lícula realitzada en col·laboració amb La Cosecha Producción Audiovisual, amb la implicació directa de la comunitat local en el procés creatiu, que es projectarà el dissabte 20 d’octubre.

Utopia

‘El pintor de calaveras’, documental dirigit per Sigfrid Monleón, director valencià quatre vegades nominat als Goyas, es projectarà el 20 d’octubre. Un personalíssim treball documental que s’alimenta del ferment cultural i antropològic del paisatge que va veure nàixer al destacat artista Pepe Dámaso (Agaete, 1933), qui ha aconseguit alçar un original univers plàstic en el qual vincula la transitorietat de la vida i la transmissió de l’art.

Salomé

El dilluns 22 d’octubre serà la projecció del duo ‘Cinema i utopia’, de José Serrador i Pablo Peris, i el curtmetratge que va ser segrestat pel Tribunal de Orden Público en 1971 ‘Salomé’, de Rafa Gassent. Una sessió per a debatre si existix el cinema valencià. II, en este cas, a qui li importa? Un documental, el de ‘Cinema i utopia‘ que fa un succint repàs al sector cinematogràfic valencià. Una història que naix en la clandestinitat antifranquista i culmina amb el naixement de la televisió autonòmica.

In the Middle of Norway

I, tancant este cicle de projeccions especials, el 24 d’octubre s’estrenarà en Mostra de València-Cinema del Mediterrani el documental ‘In the middle of Norway’, de la directora Mia P. Salazar, que mostra la doble vida del vocalista de La Habitación Roja. En esta peça audiovisual, el cantant valencià ens mostra la seua lluita per compaginar les seues dues vides: la que porta durant els estius, on se submergix en gires que li ocupen tot el temps, i la que desenvolupa en l’hivern, quan treballa d’infermer a les nits i cuida la seua dona durant el dia.

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)