Mallorca iniciarà a la tardor les excavacions de set fosses de la Guerra Civil

País del Mar
Publicat en Setembre 19, 2018, 8:56 pm
53 secs

 

Els responsables de Societat Aranzadi tenen l’adjudicatària del concurs públic per a les intervencions arqueològiques del Pla d’Actuacions de fosses.

Marratxí, la primera del calendari

El municipi de Marratxí serà el primer en el qual s’excaven. En aquest poble, segons l’aportació documental de la professora Magdalena Jaume i l’arquitecte Josep Quetglas, s’espera trobar un total de cinc persones en la zona del cementeri municipal.

Les excavacions continuaran fins a desembre

El calendari d’excavacions continuarà en una segona fase en el cementeri de Montuïri, i també hi haurà sondejos en el cementeri de Manacor per a continuar amb l’estudi de viabilitat.

La segona setmana d’octubre començarà la intervenció en el cementeri de Calvià, fins al 28 d’octubre previsiblement, i just l’endemà s’iniciaria l’actuació a Sencelles.
Del 5 al 18 de novembre es preveu intervenir el cementeri de Figueretes a Eivissa, i simultàniament es podrien començar els treballs en el pou de s’Àguila a Llucmajor.
Del 19 al 25 de novembre, mentre s’acaben els treballs a Eivissa, es podria començar la intervenció a Porreres fins a meitat de desembre.
Mentrestant, un altre equip està previst que exhume el pou de s’Àguila, en el cas que s’hagueren localitzat restes humanes, o reprendre els treballs en el pou-ossera del cementeri d’Alaró, en cas de no trobar restes a s’Àguila.


Font:  Mallorca Diario Foto: 123

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)