El Serializados Fest de Barcelona tindrà Islàndia com a convidada

País del Mar
Publicat en Setembre 24, 2018, 7:43 am
5 mins

 


Del 27 al 30 de setembre el CCCB, entre altres centres culturals, acollirà la cinquena edició del Festival Internacional de Sèries.

El Festival es reparteix en quatre escenaris diferents. L’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna, la Filmoteca de Catalunya, que acollirà algunes passades, i La Sala Mompou de la SGAE, on tindrà lloc l’acte inaugural de l’actual edició.

Serializados Fest ha convidat en cada edició un país diferent amb l’objectiu d’acostar als assistents les sèries que s’està produint en aqueix país. En la cinquena edició, el país convidat és Islàndia. En la xarrada del 28 de setembre a les 19 h tindrà lloc un dels actes més esperats. L’actor, humorista i ex-alcalde de Reykjavík, Jón Gnarr, protagonitzarà una xarrada en el CCCB. El dia abans estarà en la Filmoteca per a presentar “Borgarstjórinn“, sèrie de la qual es podran veure els tres primers episodis i que se centra en la trajectòria de Gnarr i el seu pas per l’alcaldia de la capital islandesa.
I, ja en la sessió inaugural, es parlarà de diverses sèries de l’illa nòrdica, entre les quals “Trapped“, considerada la més ambiciosa de les rodades a Islàndia.

La secció Panorama comptarà amb l’estrena d’onze sèries, la majoria estrangeres, com la italiana “L’amiga estupenda“, basada en el bestseller d’Elena Ferrante, o “Mr. Mercedes“, adaptació de la novel·la homònima de Stephen King. També en primícia es podrà seguir un capítol de la segona temporada de la sèrie de les Illes BalearsMai neva a ciutat.
Així mateix, cal destacar l’homenatge a Maria Aurèlia Capmany, escriptora, assagista i dramaturga; el dia 28 a les 21.30 h es podrà veure en l’Auditori de la CCCB un capítol de la seua sèrie de 1980 “Les nits de la tieta Rosa“, i posteriorment hi haurà un col·loqui per a parlar de Capmany moderat per la periodista Mònica Terribas. I és que aquest 2018 es commemora el centenari del naixement de l’escriptora barcelonina.


Aquestes són les sèries que es presentaran

Liberty: Anys 80. Empresaris danesos treballen en projectes de desenvolupament a Tanzània, però, sota una pretesa bona voluntat, no hi ha més que pur colonialisme. Dinamarca, DR, 2018


Mr. Mercedes: Adaptació de la novel·la homònima de Stephen King, protagonitzada per Brendan Gleeson sobre un policia retirat que és perseguit per un psicòpata que mai va poder atrapar. Escrita per David I. Kelly (Big Little Lies). EUA, AXN Now, 2017


Mai neva a ciutat: Millenials intentant encaminar la seua vida -perduts per definició- a Palma de Mallorca. La Girls balear. Espanya, IB3, 2018


Wellington Paranormal: Marató d’aquest spin-off de What We Do in the Shadows en el qual una unitat policial de Wellington tan incompetent com a entranyable s’encarrega de (intentar) resoldre situacions paranormals. Nova Zelanda, TVNZ, 2018

El Lobista: Què passaria si creuàrem House of Cards i Crematori? En “El Lobista” el focus del protagonisme està en la més esquiva figura de l’intermediari, la sangonera per excel·lència en el riu de suborns i mossegades de Buenos Aires. Argentina, TNT, 2018

L’amiga estupenda: La nova gran aposta de HBO per a enguany adapta una de les novel·les de l’escriptora italiana més popular (i desconeguda) del moment: Elena Ferrante. Itàlia, HBO, 2018.

Il Miracolo (Inauguració del festival): Relat sobre les creences i els estereotips en decadència que construeixen la Itàlia contemporània. Màfia, política i manifestacions divines a parts iguals. Itàlia, Sky, 2018.

Heimebane (Home Ground): Una entrenadora d’èxit comença a treballar en un equip masculí de la primera divisió noruega. En un país modern i avançat açò no hauria de suposar cap problema, no? Noruega, NRK, 2018

De Dag (The Day): Un atracament, mil punts de vista. Una “Reservoir Dogs” ampliada. Una “La casa de papel” a la flamenca. Bèlgica, Telenet/VIER, 2018.


Font: La Meva BarcelonaSzsfest – Foto: Szsfest

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)