El MUT tornarà a silenciar Castelló

País del Mar
Publicat en Setembre 27, 2018, 9:12 pm
4 mins

Qui accedisca als recintes de Castelló pels quals es mou el Festival MUT, que canvie el sentit de l’oïda pel de l’admiració. És un requisit imprescindible per a contemplar, atònit, esbalaïsc o rialler els espectacles que tindran lloc en les places Hort Soguers, Major, el Passadís de les Arts, el Parc Ribalta o els carrers del centre de Castelló.

La tercera edició del Festival MUT!, el Festival Internacional d’Arts Escèniques sense Text de Castelló, arriba aquest cap de setmana, del 28 al 30 de setembre.

El divendres 28 a les 22:30h la companyia francesa Cirque Rouges tindrà l’especial missió d’inaugurar el Festival en la plaça Major amb Sodade. Funambulisme, poesia, teatre mecànic i acompanyat sempre de música. Sodade presenta els records d’un home en l’exili a través de quatre homes balancejant-se sobre un cable amb un acompanyament musical que dóna vertigen.

 

Puppet Show

 


Deambulants de la companyia Produccions Imperdibles prendran els carrers del centre. Peces curtes amb coreografia que juga tant amb el so com amb els espais. Al que acompanyaran altaveus mòbils i 4 intèrprets itinerants.

Propostes internacionals arriscades

França, destaca com una de les grans contribucions del Festival. Amb Les Zèles d’Obus de la cia.. Benoît Charpe, caigudes, equilibris en cadires i figures acrobàtiques faran estremir al públic que encara crea en les lleis de la gravetat.


La també francesa, cia. Cacahuète amb l’espectacle L’enterrement de maman, posaran en el centre de mira a Castelló, en unir-se a les més de 700 poblacions en les quals han presenciat la posada en escena. Seguint amb França, la cia.. Lézards Bleus amb L’aimant, presenciarem la cerca d’un peculiar Romeo que desconeix a la seua Julieta.

Des d’Itàlia ens arriba Operativi! de Eccentrici Dadarò, una comèdia visual en la qual tres veterans soldats pallassos ens recorden el costat estúpid de l’espècie humana i les seues profundes febleses. Per a arredonir la presència italiana, arriba Capocomico de Marco Carolei, una combinació de manyaga, clown i comèdia improvisada, amb caràcter “peliculero”.

Amb el circ com a llenguatge, la cia.. D’Irque + Fien de Bèlgica ens proposa un espectacle en clau de Sol Bemoll, caòtic i divertit sobre aqueixa maleta d’experiències que omplim amb, molt equilibri, durant tota la vida.

 

Sol Bemol

La cia.. anglesa Nakupelle, amb presència doble, ens portarà al vistuosisme còmic amb The Trap, comèdia tecnològica i improvisació. Resultat que repetirà amb Bon appetit, fent ús d’una recepta experimental per a molts comensals.

El cartell de companyies europees reconegudes internacionalment ho tanquen els danesos Alex Barti amb Puppet Show,un portentós i exquisit espectacle de marionetes.

La companyia catalana Animal Religion amb Tauromàquina, ens portarà un ball entre la força humana dels cossos i les mecàniques. Un enfrontament entre dos homes i una màquina. Les altra companyia catalana, que tancarà el Festival, amb coproducció de la Tal i Leandre ens portaran a Démodés, una tragicomèdia sobre el final d’uns còmics, d’un imaginari col·lectiu, narrada en un llenguatge de clown clàssic.


Font: NomepierdoniunaFestival Mut!

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Un comentari de: El MUT tornarà a silenciar Castelló

Envía un comentari

  • (No publicat)