Associacions animalistes a Palma denuncien la utilització de gossos per a captar

País del Mar
Publicat en Setembre 30, 2018, 9:10 am
2 mins

Les Associacions animalistes de Palma han denunciat a l’Ajuntament i la Policia Local la presència de màfies darrere de la utilització de cadells en les pràctiques de mendicitat de la ciutat.

Segons els denunciants, «es fan ventrades indiscriminades i el tracte cap als animals és vexatori. Hi ha nombrosos testimonis que han vist com aquestes persones colpegen als gossos».

Un dels captaires, que atén al nom de Peter, sol freqüentar la Plaça d’Espanya, a Palma, i en una ocasió la Policia Local ja li va confiscar els gossos que tenia per a captar i els va traslladar a Son Reus.

Allí, segons els animalistes, els van col·locar el xip obligatori i els van vacunar, «però després els van retornar sense més». En una carta a la regidora Neus Truyol, aquestes associacions de defensa dels animals demanen «la retirada immediata dels gossos» a aquesta persona en concret, i que es prohibisca la mendicitat amb ells en la via pública. Les fonts policials consultades van indicar que l’ús de gossos per a la indigència està molt estesa «en totes les ciutats d’Espanya», i que genera importants propines: «Les màfies ja no utilitzen tolits perquè ja no fan pena».

«Poden arribar a guanyar centenars d’euros en un dia, en funció d’on es col·loquen». A més de Palma, s’ha detectat aquest fenomen en el centre de Mallorca i altres municipis.


Font: Última hora Foto: Pixabay

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)