Per què el peix raor té personalitat pròpia?

País del Mar
Publicat en Agost 30, 2018, 3:36 pm
2 mins

 

Un estudi de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (Imedea) ha demostrat que el peix Xyruchtys novacula, més conegut com raor, mostra diferències en el seu comportament del somni i presenta trets de personalitat pel que fa a altres peixos.

Els experts del LIMIA (Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura del Govern Balear) i de camps de la cronobiología i la fisiologia animal del Laboratori de neurofisiologia del somni i dels ritmes biològics de la UIB, formen un nou equip multidisciplinari per a entendre per què peixos tan populars com el raor mostren trets de personalitat i diferències en el seu comportament.

Segons l’estudi, hi ha alguns indicis que assenyalen que les diferències individuals en el cronotip dels raors són innates i estan integrades en el seu codi genètic, i el mateix ocorre amb altres trets de la personalitat.

Veda de pesca recreativa

El pròxim 1 de setembre s’alça la veda per als pescadors recreatius de les Illes Balears per a pescar el benvolgut raor. La pesca de raor genera un moviment social i econòmic molt rellevant. El que ara saben els pescadors després, d’aquest estudi, és que el raor presenta trets de personalitat contrastats com l’agressivitat, la sociabilitat o l’atreviment, i una pesca abusiva d’aquests peixos atrevits i matiners, els que més trets de personalitat tenen, els posaria en risc d’extinció, ja que aquests trets influeixen en les decisions de comportament que realitzen els individus atrevits de la població. Això, al seu torn, podria tornar sedentàries les poblacions i deixaria els pescadors recreatius sense motivació per a la pesca.


Font: Diario de IbizaFoto: Fotomontaje

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)