Fa 30.000 anys ja es pescava amb xarxes

País del Mar
Publicat en Agost 08, 2018, 10:07 pm
42 secs

Un grup d’arqueòlegs ha descobert a Corea del Sud indicis de pesca amb xarxes

Les datacions amb carboni 14 de catorze llastos de pesca fets amb pedra calcàrea descobert en juny en el comtat de Jeongseon, a l’est del país, avançaríen la història de la pesca amb xarxes 19.000 anys abans del que es pensava. Segons ha explicat el passat dimarts a la AFP Han Chang-gyun, director de la Universitat de Yonsei.

Els arqueòlegs havien descobert anteriorment aquest tipus de llastos (pedres destinades a enfonssar les xarxes de pesca) en la prefectura de Fukui, en Japó, i en la ciutat de Cheongju, a Corea del Sud.

Pero aquestes troballes havien sigut datades en el període neolític, fa uns 10.000 anys, va agregar.

Aquest nou descobriment fa pensar que els humans del paleolític superior, pescaven de forma molt activa per a subsistir, ha subrayat Han

Els llastos de calcària, que pesen entre 14 i 52 grams i tenen un diàmetre de 37 a 56 mil·límetres, presenten ranures aparentment destinades a lligar-los en el fons d’una xarxa possiblement utilizada per a atrapar peixos xicotets en rius poc profunds, va explicar.


Font: Faro de Vigo


Foto: Jonny Kennaugh a Unsplash

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Envía un comentari

  • (No publicat)