Barcelona, serà capital europea de l’arqueologia aquest setembre

País del Mar
Publicat en Agost 08, 2018, 9:42 pm
3 mins

 

Durant el congrés, del 6 al 8 de setembre, s’exposaran investigacions amb un especial èmfasi en el Mediterrani i les societats que històricament ho han habitat. Així mateix, es debatrà sobre les noves tecnologies aplicades a l’arqueologia. El paper d’esta disciplina en el futur de les ciutats i la seua vinculació amb la indústria turística, l’arqueologia i l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. També es debatrà sobre els desafiaments vinculats als museus i la divulgació arqueològica. Grans noms de l’arqueologia intervindran al llarg del congrés amb una sèrie de conferències de referència. En paral·lel a esta trobada se celebrarà la primera Fira Europea de l’Arqueologia, que reunirà en el Centre de Cultura Contemporani de Barcelona (CCCB) a més de cinquanta expositors de Catalunya, l’Estat i Europa.

El congrés torna a Espanya

L’esdeveniment acadèmic reunirà a més de 3.100 arqueòlegs de més de seixanta països diferents. Davall el lema «Reflejando el futuro» (Reflecting futures) , s’ha convocat als arqueòlegs i les arqueòlogues més actius en l’escena europea. El propòsit és reflexionar sobre els reptes i la funció social de l’arqueologia en un moment de profundes transformacions. El congrés, que se celebra en cada ocasió en una ciutat europea distinta, no tenia lloc a Espanya des de 1995. En aquella edició va tindre lloc a Santiago de Compostel·la va acollir precisament la primera trobada

Amb seu en la Facultat de Geografia i Història de la UB i en el CCCB. El congrés també desplegará todo un ram d’activitats per a acostar l’arqueologia als veïns de Barcelona. Des d’un cicle en la Filmoteca de Catalunya a una fira de llibres, xarrades per al públic en general i recreacions històriques de les èpoques romana e ibera.

L’EAA és la principal organització d’arqueologia i patrimoni arqueològic d’Europa, i la segona major organització d’este tipus a nivell mundial. El seu president actual és Felipe Criado Boado. Posseïx més de 3.500 membres actius, i desde la seua fundació ha implicat a prop de 15.000 persones. La missió de l’EAA és promoure el desenrotllament de l’arqueologia, recolzar els professionals d’esta disciplina. Així com facilitar la relació de la societat amb el patrimoni arqueològic.


Font: Universitat de Barcelona


Foto:  Cristina Gottardi on Unsplash

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Un comentari de: Barcelona, serà capital europea de l’arqueologia aquest setembre

Envía un comentari

  • (No publicat)