Balears, pionera a Europa a protegir la posidònia

País del Mar
Publicat en Agost 17, 2018, 5:50 pm
48 secs

 

Divendres passat, el Consell del Govern Balear que presideix Francina Armengol va aprovar per decret la conservació de la posidònia oceànica en les Illes Balears. Es tracta, ni més ni menys, que d’un total de 650 quilòmetres quadrats que hi ha en aigües de l’arxipèlag.
El nacionalista de Més per Mallorca Vicenç Vidal, conseller de medi ambient del Govern de les Illes Balears, va destacar el decret que converteix la comunitat autònoma en pionera a Europa a garantir la conservació d’aquesta planta marina.

Prades de Posidònia Oceànica cartografiades en les Illes Balears

Prohibicions

Actualment, a les illes Balears es troba el 50% de la posidònia inventariada de totes les costes espanyoles. El decret que ha aprovat el Govern Balear prohibeix la pesca d’arrossegament, les extraccions d’àrids, l’abocament de materials de dragatges i el fondatge incontrolat sobre les prades de posidònia.

Llei i biodiversitat

El règim sancionador s’estableix per mitjà de la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO) i per la llei 42/2007, de patrimoni natural i de la biodiversitat.
En el primer cas, les sancions poden ser de 100 a 450.000 euros. La normativa estatal, per la seua banda, recopila multes de 100 a dos milions d’euros.


Font: Aqua revista Foto: Youtube

País del Mar
País del Mar és el nom editorial de les magazines: BIONAUTES, NEMO, POSIDONIA i BARBARIA. Comença a editar l'1 d'agost de 2018.

Un comentari de: Balears, pionera a Europa a protegir la posidònia

Envía un comentari

  • (No publicat)